Потребно е градење свест за позитивната страна од донаторството и трансплантацијата, разговор со Д-р Митов

You must need to login..!

Опис

Мора многу внимателно да се гради дискусијата околу темата на донирањето и трансплантацијата. Има една линија на една голема тратегија која што снаоѓа некого и во таа консталација треба многу деликатно да се гради разговорот. Важно е да се истакне, кога зборуваме за трансплантациите дека не треба дискусија да се отвори во правец за или против, туку да се отвори дебата од правец – кои се сите тие придобивки и што се може да се направи и државата да воспостави систем на помош на семејствата, заради тоа што за жал човекот не може да се врати, но може да се помогне на нов човек и може да се помогне на семјството. Загубата не може да се надокнади, но општеството симболично да покаже дека се оддолжува кон тие луѓе, изјави во Утрински брифинг Д-р Александар Митов.

Градењето свест за позитивната страна од донаторството и трансплантацијата, разговор со Д-р Митов

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

11 − 10 =