Трнлив патот до изборите: Зелен хуман град ќе настапуваат за друг имиџ на Скопје

You must need to login..!

Опис

Процедурата за собирање потписи не ни беше позната на почеток особено по двата обиди за измени во Изборниот законик едниот непосредно пред избори другиот во тек на веќе распишани избори.

Првиот беше поврзан со поткревање на прагот на потребни потписи собрани за некој да може да се кандидира, а втората измена беше поврзана со тоа дека некои од кандидатските листи кои што веќе се поднесени може да се повлечат од кандидаторите во рок од осум часа и тоа за нас претставуваше нешто непознато, не ни беше јасно која беше причината за такво нешто, вели во изјава за УБ Наталија Бургиева од Зелен Хуман Град.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

twenty − 5 =