Перушевски: „Глеј“ е македонски Нетфликс

You must need to login..!

Опис

Дарко Перушевски, сопственик на Глеј, некој вид македонски Нетфликс беше гостин во денешен Утрински брифинг. Gley.mk е библиотека на програми по пат на претплата кои можат да ги гледаат на различни апарати. Тие гледаат колку сакаат, не мора да чекаат гледачите определено време.

Ова е нов вид на гледање телевизија и решивме дека е време да влезе и во Македонија. Склучивме договори и со различни продуцентски куќи за македонски филмови и серии. Програмата постојано ќе се проширува. Следно е да се прошириме на регионална програма за што сме во преговори со Србија, Бугарија, Турција… Регионот произведува содржини.

Содржините се натсинхронизирани. Децата си го заборавија мајчиниот јазик гледајќи програми на англиски. Натсинхронизацијата е на македонски и албански јазик, вели Дарко Перушевски за Утрински брифинг.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

3 × four =