Павловска: Ветеното по однос на конкурсот за „Треска“ очекувам и би било недостојно ако не се испорача

You must need to login..!

Опис

-Јас како активист имав повисоки очекувања од првите 100 дена на новите градоначалници, не затоа што се поведов од некакви ветувања, туку затоа што навистина сметам дека можеше повеќе да се стори, изјави за Утрински брифинг архитектот Даница Павловска.

-Имавме локални избори, добивме нови луѓе и очекувавме дека ќе настапат со многу ентузијазам, со промени, со согледување на слабостите и нивно надминување. Многу малку од тоа се случи во овие први 100 дена.

-Ќе прозборам за Општина Центар, односно за градоначалникот кој што е задоволен од својата работа, за разлика од нас граѓаните. Имавме средба за да видиме дали политиките ќе иостанат исти, слични. Животот тече, пулсира и бара едно фино, разумно управување на локално ниво.

-Тогаш градоначалникот вети продолжување на некои прокети, како што е конкурсот на локалитетот „Треска“, кој што всушност беше и окончан технички, но според правилата требаше да се оддржи изложба, дебата, дискусија.

-Со договорот од претходниот градоначалник се провлече процедурата по однос на реализирањето на конкурсот и она што е финално и потребно се чекорите како што изложба, дискусија и дебата по нив. Дека тоа е особено битно е дека немаме првонаграден труд кој што би се трансферирал во едно решение за реализација.

-Сите знаеме дека имаме многу лоши ДУП-ови и во таа смисла нашиот кавалитет на живеење се намалува. Ако тоа е приоритет нормално е локалната управа се обиде во таа сфера.

-Градоначалникот после овие 100 дена како да нема изградено еден комуникацски канал кој е неизмерно важен за граѓаните. Јас како нивен претставник му се обраќав, тој не ми одговора. Закажав термин, тој не доаѓа. Му го примив извинувањето, но тоа само кажува дека неговиот кабинет не е како што треба.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

2 × 1 =