Османи: Коалицијата е стабилна, бројките ги имаме и очекувам зголемување на коалцијата

You must need to login..!

Опис

Може ли да се доведе во прашање мнозинството на Владата, при услови на тенко мнозинство во парламентот?

-Имаме во последниве 10 години секојагодина избори. Немаме потреба од тоа. Тоа значи стискање пауза на работите во државата. Мислам дека нема да има нови избори и потреси. Пред нас се важни прашања, а мнозинството е стабилно. 

-Ахмети зборуваше за еднаквоста како принцип, дека ниеден човек не може да биде исклучен. Тој ги објасни тие работи како промена на начинот на однесување. Тоа што беше во 90-тите либералната агенда сега е зелената агенда. Ние се адаптираме кон новото време. Прво, зелената агенда ја сфаќаме како нов начин на живот а не само како екологија. Правиме стратегија натаму преку практични решенија во таа насока.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

14 − 7 =