Огненовски: „Демократи“ на изборите ќе ја понудат промената – спречување на пљачката од општинските каси, спречување на политичкиот и стопанскиот криминал

You must need to login..!

Опис

Се поготвуваме за локалните избори. Заеднички настапуваме со МОРО-рабортничката партија, разговараме и со други партии и организации кои сакаат промени. Значете што ни се случува 30 години. Ние немаме доверба во изборниот процес, миантите на 15 јули беа криминални. 30 години се врши криминал за избори. Се поткупуваат сиромашни граѓани, кое што претставува огромен криминал. Притисокот кој се врши е недоозволив и претставува криминал. Ние за време на минатите избори поднеовме до ДИК жалба, дека сакаме да ги видиме неважечките ливчиња. Тие не одбија. Дадовме жалба и до Управен суд, од таму исто ни велат дека не сме имале доволно докази, изјави за Утрински брифинг лидерот на Демократи, Јорго Огненовски .

На овие избори иако не веруваме мора да одиме, за народот да знае дека постојат партии како Демократи. Нашата понуда, а воедно и најважна е промената. Ние нудиме демократија, спречување на пљачката од општинските каси, спречување на политичкиот и стопанскиот криминал.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

4 × four =