Нотаријатот во РСМ – професија преку која се злоупотребува и профитира на грбот на граѓаните, разговор со правничката Ристова

You must need to login..!

Опис

Според искуството кое го имам досега стекнато, а бидејќи адвокатурата е загарантирана со Устав сметам дека треба да има повеќе правни надлежности. Нотарската работа не ја оспорувам, но сепак претставува копи пејст професија, бидејќи граѓаните се понижени, нотарите побогати а истата таа работа (нотарската) не е толку вредна, изјави во Утрински брифинг правничката Софче Ристова.

Оставинските постапки кои претходно беа надлежност на судот сега тие се во областа на нотаријатите. Во пракса има многу оставински постапки кои што се спорни. Едноставно не се решени со години. Сметам дека во последен период, бидејќи наградата за нотарите е намалена и ја делат со адвокатите, мислам дека овие постапки не им се баш омилени во делот на работата, вели Ристова.

Разговорот со правничката Софче Ристова погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

3 × 5 =