Новаковски: Фингер принот стана поголем проблем од проблемот што требаше да се реши со него

You must need to login..!

Опис

-Морам да кажам дека е недозволиво да се спроведува било каков процес со промени на изборниот законик. Крајниот удар ќе биде кај ДИК.

Немаше да дозволам да се спроведува фингерпринтот. Искрено слушам различни коментари се повеќе ми изгледа како да постојат некои аналитичари кои се убедуваат да го оправдаат тоа.

Имплементацијата на овој систем е од 12 до 24 месеци. Во Америка не се користи ваков систем,но секаде каде што се користи гласањето е проследено со големи проблеми.

Јас не ги критикувам само знам што ги очекува. Среќа што ова се локални избори, ако беа парламентарни ќе беше нешто друго. Добро е денеска сите слават.

Мислам дека овој нов систем им ја отежна работата и требаше да се предвиди дека ќе има проблеми. Системот стана поголем проблем од проблемот што требаше да се реши со него.

Но тоа е што е само да напоменам дека цената на чинење не го оправдува неговото спроведување, вели за УБ, поранешниот претседател на ДИЛ и поранешен член на комисијата Александар Новаковски кој меѓу другото оцени дека изборите поминале мирно, резултатите виле очекувани а власта добила голема опомена од народот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

eighteen + 13 =