Николовски: Промена на Устав, или брзи реформи и членство во ЕУ за промена на Договорот од Преспа

image

You must need to login..!

Опис

Ние гласавме за НАТО и сме силни подржувачи. Тоа е фундамент на нашето постоење уште пред нашето формирање. Сите бевме свесни дека договор со Грција е потребен. Не затоа што сакаме, туку затоа што тоа беше реалноста.

Но ваков договор е апсолутно најлошиот што Македонија можеше да го добие.

Наше полно право како политичари е да се бориме за она што е подобро. Ние кажавме кои се улсовите за тоа да го направиме.

Едната варијанта е со промена на Уставот, доколку добиеме 2/3 мнозинство.

Втората варијанта е да се седне на иста маса со Грција. Се знае како се седнува на иста маса – со брзи реформи и членство во ЕУ. Тие се двата начина на кои што можеме да се бориме.

Во исто време никако не можеме да бидеме против нашите принципи – еден од фундаментите на партиите е западното сојузување, изјави Александар Николовски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

4 + 5 =