Ненов: Граѓанскиот активизам е тежок пат кој мора да се изоди

You must need to login..!

Опис

Ова не е наша прва акција (пред УСЈЕ). Лани имавме блокада и кај Дрисла. Ова нема да престане. Имамем поддршка и од граѓаните. Центрираме кај оние што загадуваат.

Граѓанскиот активизам е тежок пат кој мора да се изоди. На улица сме од 2013. година. Крајната цел се уште не е постигната. Тоа е ослободување на сите граѓани.

Граѓанските активисти мора да влезат воинституциите за да направат нешто. Ако се прави паралелно и во институции и на улица тогаш ќе се постигне нешто. Политичарите сакаат да ги употребат за лични промоции ваквите случувања, но ние нема да им дозволиме и ќе реагираме жестоко, изјави во Утрински брифинг, граѓанскиот активист, Маријан Ненов.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

two × two =