Незири: Политичките партии работат за својот партиски интерес на сметка на народот

You must need to login..!

Опис

Проблемот е кај политичките партии и нивниот пристап кон политиката. Тоа не оди подалеку од таму каде што завршува нивниот тесно партиски интерес. Затоа во Собранието се води една такава битка каде политичи поени придобиваат само политичките партии, додека граѓаните ништо не добиваат – напротив губат. Пред нас имаме многу турбулентна ситуација во однос на евроинтеграциите, уште повеќе што и Бугарија не блокира во запопчнувањето на пристапните преговори. Значи имаме сериозна ситуација и здравствена и полтичка, која не дозволува еден таков луксуз на пратениците и партиите, изјави во Утрински брифинг Џелал Незири од СКУП.

Имаме политички партии кои не можат да поминат преку нивниот тесен партиски интерес и да гледаат малку пошироко, да гледаат за она што е во интерес на граѓаните, додава Незири.

Политичките парии и од власта и од опозицијата имаат подеднаква вина за тоа зошто Собранието е блокирано. Имаме власт која се потпира на многу тенко мнозинство, гледаме дек не е многу подготвена да биде инклузивна кога се работи за носење на закони, а од друга страна имаме опозиција која го употребува, да не речам злоупотребува ова слабост на мнозинството кое не може да создаде форум и затоа сметам дека овие игри од страна васта и опозицијата не треба да бидат наша реалност кога станува збор за мерки, за закони, вели Незири.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

twelve − 3 =