Мојсовски: „Се менуваат политиките, спортистите ќе се грижат за спортот“

You must need to login..!

Опис

Во оваа тековна година нема пари наменети за проекти во Агенцијата за млади и спорт, но во ребалансот за буџетот за 2021 има предвидено такви ставки. Од наша страна и од владината програма, оваа гарнитура која сега е задолжена за спортот ќе се занимава за малку поинаква работа. 2021 година планираме да побараме од сите до сега изминати професионални спортисти да се пријават и директно преку самите федерации да приложат документи за одредена тековна година дека се натпреварувале. Не смее веќе да има проблеми со течењето на стаж и пензиското осигурување, изјави во утрински брифинг директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсоски говорејќи за стратегијата која државата ја има во спортот и улогата на Агенцијата за млади и спорт во решавање на проблемите.

-Моја заложба и заложба на премиерот е што помалку политика во спорот, односно спортот на спортистите. Јас како директор на Агенција за млади и спорт мислам дека ќе имам поголемо разбирање со претседателите на федерациите доколку и тие се занимавале на некој начин со спортот, и тоа е една предност да се решат проблемите, додаде Мојсосски.

Разговорот во кој Наумче Мојсоски говори за визијата за работа и приоритети на Агенцијата за млади и спорт погледнете во видеото.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

3 + 6 =