Наумовска – Грнарова: Потребен е фокус на човечки ресурси, средина на иновативност – во бизнисот е најбитно постојаното учење

You must need to login..!

Опис

-Целата индустрија во светот, особено металната е во тешка ситуација, така што перспективите и аспектите од кои што можеме да ги анализираме работите можат да бидат сведени на сегашната ситуација која што ги забрзува потребите од некакви промени и ја става целата индустрија под голем притисок, но може да се гледа и од историски аспект, во смисла како целата состојба со ковидот и со најновите случувања ја затече самата индустрија, изјави за Утрински брифинг Марта Наумовска – Грнарова, генерален менаџер на „Завар Компани“.

-„Завар“ е семејна компанија. „Завар дизајнс“ е мој личен печат во таа приказна. Главната дејност на Завар компани е производство на процесна опрема, насочена пред сѐ за потребите на фармацевтска, хемиска и прехранбена индустрија. Повеќе од 15 години сме извозно ориентирана компанија и тоа е еден пат, предуслов кој во одредена позиција пред пандемијата ја подобрува самата позиција.

-Зависноста од локален пазар, кој што е многу мал е многу тешко да се специјализираш за одредена работа. Кога не си специјализиран со тек на време ја губиш конкурентноста. Тоа и беше причината што се насочивме кон извоз.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

four × two =