Мукаетова: Ревитализација на македонската економија – јасна визија и цел како предуслов за развој на бизнисот

You must need to login..!

Опис

Ние сме консултантска компанија специјализирана за деловно право, правен и економски консталтинг, ги покриваме сите гранки на правото, но од пред две и пол години добивме акредитација од УСАИД за полесен пристап на финансии на микро, малите и средните компании. Оттука започна нашата мисија да можеме ние што е можно полесно и побрзо да дојдеме до средства што ќе бидат достапни за самите компании, врз основа на направена анализа. Улогата на консултантот е да може да го најде полесниот начин како да се дојде до одредени средства, изјави во Утрински брифинг Пенка Мукаетова , сопственичка и Генерална менаџерка на Консалтинг интер Груп.

Пазарот е отворен за сите. Сите како апликанти можат да се јават. Пакетите што ги нуди владата како поддршка во делот на ковид кризата, тоа е една страна, но постојат и други инструменти што му стојат на располагање на самиот клиент, вели Муакетова.

Улогата на консултанот е клучна во делот да го води клиентот како треба парите да се инвестираат. Во моментот кога с еправи проектот точмо се знаат средствата што ќе бидат земени од страна на финансиските институции и фондови треба да бидат за таа цел за кое што е направен проектот, вели Мукаетова.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

5 × 4 =