Морачанин: Имплементирање на законите и подигнување на јавната свест за тоа што значи насилство

You must need to login..!

Опис

Собранието неодамна донесе закон за заштита на жените од насилство.Но истиот како да не се почитува. Што треба да се преземе за во иднина да се намали насилството врз жените. На ова прашање во Собранискиот брифинг гостин беше Маја Морачанин од ДОМ која рече дека се согласува дека не е решение само носењето на закони туку уште поважна е имплементацијата на законите и тука според неа има два клучни моменти подигнување на јавната свест на граѓаните за тоа што значи насилство, а вториот сегмент е да се обезбеди доследно имплементирање на законите.

Целиот разговор поглеенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

twelve + 13 =