Молеровиќ за 8 март: Учениците вниманието и благодарноста да ги покажат на многу други и поблагодарни начини

You must need to login..!

Опис

Пред неколку денови а во пресрет на 8 март вие на Фејсбук, професорката Наде Молеровиќ имаше апел прво да се почитува законот дека вработените во јавниот сектор не смеат да примаат подароци поскапи од 1000 денари. Истовремено таа апелирише дека вниманието и благодарноста учениците да ги покажат на многу други и поблагодарни начини.

Имајќи предвид дека Денот на жената треба да има друг звук и треба да означува борба за права, еднаквост и правда кои за жал и кај нас се уште има причини за таква работа. Се смета дека доколку на некому му донесете поскап поклон се доделува некое поголемо признание.

Мојата желба беше да ја покренам свеста, особено на родителите да им ги укажуваат на своите деца поблагородните идеи. Идеи кои што ќе значат вложување на сопствен труд, изработка на свое дело, дали цртеж, дали картичка со кои тие би имале мжност на своите наставнички да им кажат едно големо благодарам, изјави во Утрински брифинг Молеровиќ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

2 + 17 =