Можностите за интеркултурна, меѓународна соработка и развивање на младите во рамките на РИКО програмата

You must need to login..!

Опис

РИКО е независна институција која е формирана од страна владите на шесте држави од Западен Балкан – Македонија, Србија, БиХ, Црна Гора, Косово и Албанија. Во 2016 се потпишува договорот и РИКО пред се е резултат на Берлинскиот процес, каде што се вели дека младите мора да имаат поголеми можности за регионална соработка, помирување и интеркултура. Така од тогаш започнува со работа на терен канцеларијата, изјави во Утрински брифинг Владимир Ѓорѓиевски, младински претставник во РИКО.

Мисијата на РИКО е да промовира помирување, интеркуилтура преку младински размени, но и д аги гради капацитетите на малдинските организации, средните училишта и да работи на сите политики, едноставно да даде поддршка, мислење и да спроведува добри практики.

Целиот разговор со Владимир Ѓорѓиевски погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

two × 2 =