Михаиловска: Со измените на ЗРО ќе се овозможи продолжување на работниот однос во високото образование и здравството

You must need to login..!

Опис

На комисијата за Здравствена заштита на дневен ред е законот за работни односи за пензионирање на здравствените работници и соработници. Се предвидува да им биде дозволено да го продолжат работниот однос до 67 годишна возраст, за да се овозможи континуирана здравствена заштита на осигурениците на целата територија на државата.. Со ова усогласување на законот за работни односи ќе се пензионираат жените со 62 и мажите со 64 години, но во струките каде што ќе има недостаток на кадар ќе им биде овозможено да го продолжат договорот за работа односно во високото образование и во здравството, изјави за УБ Соња Мухајловска од СДСМ.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

two × four =