Митровиќ од Црвен крст: Генерално се почитуваат препораките, но се уште фали одреден степен на самосвест кај граѓаните

You must need to login..!

Опис

На територија на град Скопје од 8:30 до 12:30 секој ден се примаат повиците и се врши онаа теренска достава. Во однос на двата мобилни тима на територија на Карпош препораките во аптеките и маркетите се почитуваат, но тоа не е случај со граѓаните.

Ние како Црвен крст во целост ги почитуваме препораките, внимаваме во контактот со лицата, но сепак не треба само ние да внимаваме на нас, туку треба и останатите тоа да го прават и за себе и за другите.

Забележано е дека оние кои се свесни за себе и на другите им посочуваат, еве пример, за растојанието помеѓу луѓето, изјави во Утрински брифинг, Слободан Митровиќ од Црвениот Крст.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

17 − 12 =