Милосавлески: Македонија има потенцијал да биде аутсорсинг земја

You must need to login..!

Опис

Живееме во време каде што дигиталното присуство е особено важно за компаниите. Кризата предизвикана од пандемијата остави еден празен простор на пазарот кој претприемачите прирордно е да најдат начин како да го пополнат. Дигиталната инфраструктура овозможи начин на комуникација кој е безбеден, сигурен и бррз и паметните претприемачи тоа го искористија. Оние кои с и обезбедија таква стабилна дигиртална инфраструктура, веднаш имаат начин како да ги промовираат услугите и да обезбедат дополнителен приход, изјави во утрински брифинг, Бобан Милосавлевски, млад претприемач.

Се знае дека оние кои почнале порано ќе имаат одредена предност, но таа не е пресудна. Како што знаете во ИТ индустријата временските прамки се намалени за разлика од класичниот бизнис. Една година значи многу. Нас и како народ не бидува да се снајдеме и адаптираме, така што имаше доволен период и оние кои се одлучија на такво нешто успеаја да воспостават електоронски продавници и комуникација со клиентите, вели Милосавлевски.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

eighteen − one =