Месечината „десна рака“ во работата на радио аматерот Диме Јаковлев од Штип

You must need to login..!

Опис

Месечината за актуелниот светски и европски првак, штипскиот радио аматер Диме Јаковлев е помошна алатка за воспоставување и оддржување на радио врски ширум светот. Диме е единствен радио аматер во Македонија со овој начин на работа.

Јаковлев, чие радиоаматерско име Z35Z, е единствениот радиоаматер во Македонија кој ја користи Месечината за праќање радиосигнали, кои му овозможуваат комуникација со илјадници радиоаматери во светот. На натпреварот, за 48 часа остварил врски со најголем број учесници, со што станал и светски првак.

Разговорот со европскиот и светски првак во светски првак во радиоаматерство погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

eleven − 5 =