Мерко: Стружани ми дадода епитет на обединувач на меѓуетничките, меѓуконфесионалните, меѓупартиски односи – направивме ред и сигурност

You must need to login..!

Опис

-Го презедов четвртиот мандат, навистина многу, но ние не можеме да кажеме колку и како, бидејќи ме избраа и по 4 пат сигурно дека сме работеле, сме им служеле на граѓаните.

-По петти пат сум барал гласови во име на ДУИ, прво како пратеник во државното собрание, и после 20 години граѓаните избираат ист човек, што за мене на некој начин е и поголема одговорност но и мотив да направиме многу повеќе за граѓаните и општина Струка.

-Во услови на ковид имаме едни од најголемите вложувања, а ги зајакнавме и мегуетничките односи, а моите партнери , коалициони ми дадоа епитет на обединувач… Створивме ред, мир, сигурност, но испорачавме и многу проекти и во урбаните и во руралните средини…. Струга заличи на еден европски град со тенденција да работиме уште повеќе, изјави за УБ староновиот градоначалник на Струга од редовите на ДУИ, Рамиз Мерко.

Целиот разговор погледенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

two × 5 =