Менаџирањето со отпадот станува се понеопходна алатка во заштитата на животната средина, а со тоа и на здравјето на човекот

You must need to login..!

Опис

Во Македонија годишно се генерира околу 700 илјади тони отпад, а голем дел од она што завршува во корпата за отпадоци може да биде реупотребено.

Дури 25 отсто од него отпаѓа на амбалажи кои доколку завршат на депониите го зголемуваат трошокот за производство на нови, но и ја трујат животната средина.

Затоа треба да бидеме внимателни каде и како го одложуваме отпадот, особено кога постои логична алтернатива како рециклирање.

На оваа тема во Утрински брифинг говореше Ико Брдароски, менаџер за грижа на корисници во претпријатието Пакомак.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

five + six =