Чолакова Дервишова: Се изморивме од пријави и одјави, редно време е да се олесни системот

You must need to login..!

Опис

Пациент да се пријавува во ордимација, а не кај доктор, раст на капитациониот бод и промени ма системот за капитација се само дел од барањата на приватните матични доктори кои денеска протестираат.

40


Претседателката на здружението Д-р Чолакова Дервишова во Утрински брифинг изјави дека барањата се вчера доставени до министерот за здравство и дека денеска ќе имаат разговори со неговиот заменик. Дервишова вели дека постои и голема дискрепанца кај бодовите на интернистите и дека потребно е постојано менување на методологијата. Не даде конкретен одговпр на прашањето до кога ќе трае протестот ако и денеска не бидат услишани нивните барања, само кажа дека имаат план Б.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

three × four =