„Концептива“ – македонски стартап со визија да го револуционизира пристапот кон учењето со помош на најновите технологии

You must need to login..!

Опис

-Моментално сум ко-сопственик на „Концептива“. Претходно започнав да работам како графички дизајнер, потоа како програмер, па како проџект менаџер, за да стигнам каде што сум сега. Во иднина имаме големи амбиции со тимот па ќе видиме до каде ќе стигнеме, изјави за Утрински брифинг Калина Трајаноска, програмер и сопственик на компанијата „Концептива“.

-Мислам дека е неблагодарно да кажам дека се сум научила сама, затоа што знаењеето го имам црпено од различни страни. Да, за многу од работите сум изразила самата иницијатива, сум се подучила од туторијали на интернет, но сум имала и ментори како ко-основачот Александар, а и формалното образование било присутно за онаа теориска база д асе постави за да може врз тоа практиката да може повеќе да вреди, вели Трајаноска.

-Со Александар имавме работено пет години заедно во „Артистика“ која е креативна дигитална агенција. Преку „Артистика“ работевме со различни интернационални агенти на дигитализација на нивните коопоративни обуки.

-Од тие релани проекти, реални клиенти, дознавме дека постојат вистински проблеми во индустријата за кои што не бевме свесни дека постојат. Ги проучивме моменталните решенија на пазарот – дали може некако тие проблеми да се средат, но немаше нешто кое доволно добро ги покрива проблемите кои тие ги имаа, вели Трајаноска и додава дека затоа решиле доколку нема такво решение можат тие да го донесат решението на пазарот.

-Пред да дојдеме до инвестициски циклус, вложувавме наши средства и наша експертиза за да изградиме продукт до одредено ниво. Сметавме дека на тој начин најдобри резултати може да постигнеме и на тој начин може да докажеме дека нашата идеја не е само идеја, туку имаме нешто опипливо што може да се презентира на потенцијалните инвеститори за да навистина можат да ја видат визијата која ние сме ја имале на почетокот, вели Трајаноска.

Целиот разговор погледенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

five − 1 =