Китев: Бугарија дигна Кинески ѕид кој тешко ќе може да се поправи во догледно време

You must need to login..!

Опис

Според последните изјави кои што ги даваат актуелните бугарски челници во службената влада станува јасно дека и овој пат ќе мора за жал да поминеме низ истото фијаско како што поминавме и со претходното бугарско вето дури и мислам дека станува збор за комбинација од оркестриран бугарски нихилизам кон се што е македонско и на тој начин не само што ја компромитираат генералната вкупна позиција на ЕУ туку на некој начин мислам дека на нашиот источен сосед му успева она што на никој друг до сега не му успеа а тоа е подигање на еден таков кинески ѕид меѓу Македонците и Бугарите што мислам дека тешко во скоро време би можело тоа да се санира или да се поправи.

Јас верувам и се надевам дека дијалогот е секогаш една од шансите за било какво излезно решение и се надевам дека заедно и со меѓународната заедница но и со сите останати засегнати страни, бидејќи не е само македонската евроинтеграција во прашање, се надевам дека на крајот ќе надвладее разумот и дека ќе дојдеме до некакво решение кое во исто време ќе ги зачува македонските национални интереси а ќе се постигне и тоа што постојано се зборува а тоа е дека низ компромис треба да се решаваат сите горливи прашања, изјави за УБ поранешниот пратеник од редовите на СДСМ, Бетиан Китев.

Целиот разговор погледенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

14 − nine =