Кафе-книжарница „Гаврош“ нов културен простор во градот

You must need to login..!

Опис

Пред неколку месеци е отворена кафе-книжарницата „Гаврош“ нов културен простор во градот.

За Ника Гавровска, отворањето на кафе-книжарница е ризик кој секогаш постои, посебно кога е сублимат од две активности.

Скопјани често даваат коментари од типот, „аха ова е читална“, „па злужите ли кафе“, но нели секогаш е потребно време.

Оваа недела врз база на еден расказ, тројца официјални илустратори Марјан Димиќ, Драган Драш Китановски и Владимир Лукаш цртаа три различни, секој своја, визуелни интерпретации на текстот.

„Сцената беше отворена за сите заинтересирани присутни. Гаврош обезбеди моливи и листови за заинтересираните“, вели Гавровска.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

5 × five =