Како се гради маркетинг агенција со светски успех во Македонија, разговор со Молеровиќ, основач на маркетинг-агенцијата LeanSEM

You must need to login..!

Опис

Ненад Молеровиќ е Македонец кој се враќа од Америка каде што работел како дигитал маркетинг-директор во повеќе компании, меѓу кои и UpWork. Таму ја согледал потребата од премиум дигитал-маркетинг агенција, која ќе работи со дигиталните компании од Силициумската Долина, на начин каков се бара во 21 век. Се враќа во Македонија за да креира тим од маркетинг-експерти, кои би одговориле на овој предизвик. Така почнува приказната на LeanSEM, македонска маркетинг-агенција која веќе шеста година успешно работи за компании од Калифорнија, поконкретно од Силициумската Долина.

Како се гради маркетинг агенција со светски успех во Македонија? Зошто е LeanSEM различен од другите агенции? Како дојде до идејата дека е потребна ваква агенција? Како компанијата успеа да направи раст во време на ковид кризата?

Одговорите на овие и други прашања погледнете ги во видеото од разговорот со Ненад Молеровиќ, основач на маркетинг-агенцијата LeanSEM.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

16 + 9 =