Како да го подготвиме здравјето пред претстојната зима, разговор со Д-р Митов

You must need to login..!

Опис

Како да го подготвиме телото на промените на времето и побогатата трпеза. На оваа теме одговор побаравме од Д-р Митов, кој вели дека според него две работи се многу важни што можеме да ги преземеме како подготовка за следниот период.

Да интензивираме на физичка активност сега, второто нешто е она што самата есен го нуди односно пазарите се пребогати со плодови кои треба да се внесуваат што почесто во исхраната и имаат за цел да ни помогнат во пребродувањето на зимскиот период со цел правилно да се подготвиме.

Обработката на овие плодови во зимници како туршијата е многу здраво. Тој тип на ферментација во кој има голем број пробиотици е одличен за нашиот дигестивен систем.

Секое овошје што може да се замрзне за мене е зимница број еден, вели за УБ нашиот стручен соработник коа е здравјето во прашање, Д-р Митов.

Целиот разговор погледенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

seventeen + 15 =