Како да влијаеме на биолошката старост, анализа со Д-р Митов

You must need to login..!

Опис

Има повеќе димензии околу стареењето, но едната е билошката, а другата здравствено-општествената.

Биолошката нема отсечна граница. Ние старееме од моментот кога сме родени. Како тинејџери го губиме капацитетот да фаќаме звуци кои како деца со висока фрекфенција сме можеле да ги чуме.

Во дваесетите години жените почнуваат да го губат капацитетот за фертилност. Кај мажите силата на мускулите некаде во средината на триесетите години го гледа својот пик. Тестостеронот почнува да опаѓа.

-Што е видлив? Фотостареењето. Тогаш ние почнаме да приметуваме.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

4 × 1 =