🎥📞 И нуркањето со специјални протоколи

You must need to login..!

Опис

Нудиме три типа на нуркање, пробно, рекреативно, и професионално нуркање. Организираме и експедиции како што се оние на Матка и други типови на активности со научно-истражувачки цели, изјави во Утрински брифинг Никола Паскали, АКВАТЕК.

-Се прилагодивме на новиот начин на работа. Работиме по американски стандарди и уште од почетокот на пандемијата се организирани обуки како да работите во услови на патогени честички. Прилагодени сме и функционираме, рече Паскали.

Познатиот охридски нуркач Никола Паскали откри колонија на охридски ракови. Со подводна камера, тој ги снимил кај плажата „Акапулко”, на длабочина од девет метри.

„Во текот на нуркањето откривме неколку живеалишта на охридскиот рак, познат како европски рак. Тоа е најдобар доказ дека водата во Охридското Езеро е сè почиста. Ракот опстојува во бистра вода. Меѓутоа, во литоралниот дел, каде некогаш, пред неколку децении, го имало во големи колонии, речиси под секој камен, сега го нема. Го најдовме во подлабоките води. Вакви колонии најчесто има на длабочина од девет до 14 метри”, изјави Никола Паскали.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

15 − seven =