Исмаил: Балканските народи немаат среќа со нивните Академии на науки

You must need to login..!

Опис

Вчера и денес во МАНУ се одржува собир под наслов „Современата македонска држава – две етапи во нејзиниот развој“. После долго време на едно место видовме неколку поранешни и актуелниот претседатен на РС Македонија, а коментарите се прилични негативни за тоа за што стануваше збор таму. Можеби најдобрата рамка ќе ја дадеме ако ја спомнеме тезата на претседателот на МАНУ, д-р академик Љупчо Коцарев, кој во воведното излагање тврдеше дека денешните политичари се слуги на дневополитчките и геострашки интереси, а не на државоторните интереси што денеска ги славиме.

Тоа е што уште еден доказ за една друга теза дека балканските народи немаат среќа со своите академици или со своите Академии на науки. Академик Коцарев е еден од тие кој не придонесува за количеството на среќа кое што би требало една Академија на науки да го придонесува, изјави за Утрински брифинг аналитичарот Ѓунер Исмаили и додаде дека клучни личности во поновата историја се Киро Глигоров, Борис Трајковски и Никола Кљусев

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

3 × 1 =