Илијевски: Македонија и Србија имаат различни податоци колку Македонци живеат во Србија!

You must need to login..!

Опис

Сакам да се заблагодарам што почнавме да ја попишуваме и дијаспората. Тоа беше и моја идеја. Огромни се потенцијалите на македонската дијаспора. За жал не ги разбирам сонародниците од Австралија и САД да не прифаќаат да се самопопишат. Се бустаме дека сме големи патриоти, но пред тоа треба да бидеме Македонци.

95% Македонци во Србија немаат македонско државјанство, но ништо од страна на амбасадата и на Министерството за надворешни и внатрешни не ни одговараат. Кога се поднесуваат документи за добивање на државјанство не одбиваат како да немаме основа. Срамота е Македонец кога ќе поднесе документи за македонско државјанство во амбасада да му кажат дека нема основ за државјанство, изјави Горан Илијевски, претседател на партијата на Македонците во Србија.

Целиот одговор со Илијевски погледнете го во видеото.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

14 + 17 =