Илиевски: СДСМ е големо семејство и ја нудиме најдобрата програма, очекувам поддршка од сите граѓани

You must need to login..!

Опис

Ние имаме програма за микро проекти, за секоја населба посебно, но и генерална програма за целиот град Куманово. Планираме изградба на подземни сообраќајници. Изнајдовме финансиски средства од каде ќе се финасира тој проект, изјави за Утрински брифинг Оливер Илиевски, кандидат за градоначалник на Куманово од СДСМ.

Куманово нема градски стадион, се договоривме дека ќе изработиме проект, додека централната власт ќе најде средства со која тој стадион ќе се финасира. Тука е проект и за финансисрање на фудбалски клуб.

Гасификацијата на Куманово не е спроведена, во нашата програма има и гасификација на целиот град, се со цел кумановските компании да бидат попродуктивни, вели Илиевски.

Цеилот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

seven + seven =