Измени на законот за игри на среќа – објектите сосема да се тргнат од населените места

You must need to login..!

Опис

Главните измени на законот се во насока на одалечување на сите тие објекти надвор од населените места. Прераспределување на тие средства кои што ги добија од владата од игрите на среќа. процесот не е така лесен.

Пред две години прв како пратеник го отворив како пратеничко прашање како владата мисли да го реши овој проблем.

Од тогаш ништо. Па потоа се случија протести и движења, изјави за Утрински брифинг, еден од потписниците на измените и дополнуввањата на законот за игри на среќа.

Наш став е да се одалечат 3 километри од населеносто место. Бидејќи со 500 метри само ги одалечуваш од училиштата, градинките, итн, но на децата им ги носиш во улицата каде што живеат.

Идеата е сосема да се тргнат од населените места. Задоволни сме што ДУИ ретерира и пушти друг предлог закон со 3 км одалеченост, вели Рашиди.

За да се одреди дистанцата според критериумите е одговорна локалната власт.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

19 + five =