Игри и контроверзи – Хаџимишев: Кој го купува имотот на Топлификација?

You must need to login..!

Опис

Во 2017 година акционерите на Топлификација на суд ги добија тогашните сопственици на ТЕ-ТО, спор кој што траеше, и денешната судска пресуда е порасната на 35 милиони евра, а ТЕ-ТО после тоа оди во стечај во прилично сомнителна постапка.

Но пред некое време Топлификација и стечајниот управник распиша аукција за продажба распиша продажба за имот.

Оваа работа која се случува е проблематична. На аукцијата учествуваа два субјекта кои тогаш беа нејсани. Едниот беше Вано Ч, другиот Никола Д, изјави за Утрински брифинг Димитар Хаџимишев, претставник на малите акционери во Топлификација.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

three × four =