Ибрахим: Според извештајот на Судскиот совет на земјава и недостигаат судии

You must need to login..!

Опис

Секоја година Собранието ги разгледува извештаите на работата на судскиот совет но што се однесува до извештајот на 2020 година, тука ги гледаме и новите методологии за работата на судиите и претседателите на судиите, гледаме дека според извештајот фалат и судии во нашата држава, во однос на 2019 година имаме помалку 12 судии, немаме доволна застапеност на половата и националната структура, но што се однесува до правосудниот систем изминатиот период имавме навистина тежок пат каде правосудниот систем воопшто не беше во функција и заради тоа граѓаните дури излегоа и на протести се со цел да бараат правда.

Од нефункционален систем денес стигнавме до функционален систем но дали тоа е доволно, секако дека не е, бидејќи граѓаните се жедни за правда, изјави за УБ претседателот на партијата за движење на Турците, Енес Ибрахим.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

5 × 5 =