ЗНМ за КОВИД-19: Да се обезбедат нормални услови за работа на новинарите и новинарските екипи

You must need to login..!

Опис

ЗНМ имаше реакција / соопштение до сопствениците на медиумите каде се повикуваат да обезбедат нормални услови за работа на новинарите и новинарските екипи.

– Тоа што го направивме е циркуларен допис до над 300 медиуми и тој пред се се однесува до менаџментот и сопствениците на медиумите со цел да ги потсетиме истите дека имаат одредени обврски кога се соочуваме со ваков потенцијален здравствен ризик на нашите колеги и медиумските работници па потребно е да на одреден начин се потрудат да обезбедат услови напшите колеги да бидат побезбедни, изјави во Утрински брифинг директорот на ЗНМ, Драган Секуловски.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

5 × 1 =