Зибери: До сега партиите се помагаа „underground“ Заев покажа доблест за концептот едно општество за сите

You must need to login..!

Опис

Мислам дека тоа е продолжување на идеата на СДСМ. Тука мислам пред се на Зоран Заев, за создавање на амбиент или општество за сите. Тој концепт подразбира една посериозна, формална соработка помеѓу политички субјекти од различна етничка, политичка, социјална провиниенција. Тој концепт подразбира една посериозна, формална соработка. Мислам дека тоа е продолжување на идеата на СДСМ и пред се на Зоран Заев, за создавање на амбиент или општество за сите. Тој концепт подразбира една посериозна, формална соработка помеѓу политички субјекти од различна етничка, политичка, социјална провиниенција.

Оттука сметам дека ова е еден сериозен чекор напред во развивањето на тој концепт.

Вака разликите по било кој основ нема да бидат основ за градење на едно општество за сите, изјави во Утрински брифинг политичкиот аналитичар, Насер Зибери, околу неговата проценка за иницијатива (без преседан) на македонската политичка сцена во изминативе 30 години – да се направи една предизборна македонско-албанска коалиција.

-Во минатото ние сме имале соработка и тоа сериозна помеѓу политичките партии но тоа повеќе било „underground“, не траснспарентно, неформално. Сметам дека ова е многу поразлично од причина што однапред граѓаните знаат на што се. Не се прави скришно од јавноста.

Не се помагаат партиите надвор од она што е јавност. Напротив чесно, создаваат платформа/декларација, на кои основи ќе делува таа коалиција.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

seven − 4 =