Здравствената состојба на македонскиот здравствен систем, анализа со Д-р Александар Митов

You must need to login..!

Опис

Постојат системи и начини на оценување во здравствените системи и тоа може да се изведе и кај нас. Прашање е на политичка волја колку сакаме да ја погледнеме вистината во очи. Велам прашање на политичка волја е, бидејќи ако се изведе т.н попис на здравствениот систем, на површина ќе излезат прашања кои можеби не се толку пријатни и ќе ви ја наметнат агендата, изјави во Утрински брифинг Д-р Александар Митов.

Целиот р