Зајкова: Сложените билатерални проблеми бараат и доследно спроведување

You must need to login..!

Опис

Со либерално демократската младина веке сме правеле билатерални форуми со нашите млади либерали од Грција и навистина на тие форуми се кристализира таа размена на идеи, се градат тие пријателства.

Во мојата кампања за парламентарни избори прва со видеоподдршка излезе мојата колешка од Грција Елени што мене навистина многу ми значеше што не било претходно случај.
По однос на тоа колку се почитуваат договорите морам да напоменам дека уште во 2019 реагиравме дека и грчката страна треба да ги почитува обврските од Преспанскиот договор.

Ние мора да бидеме свесни дека кога имаме договор за толку сложени прашања како што беше Преспанскиот договор но и кога имаме договори за решавање на долгогодишни билатерални прашања како што е Договорот за добрососедство во случајот, не зависно со каква глорификација ние тука ќе ги промовираме или со какви надежи ќе ги проследиме при спроведувањето на истите истите си бараат ист напор и доследност понатаму и во процесот на примената како што е во процесот на нивното создавање..Не треба да мислиме дека еве ние конечно ги потпишавме и се ќе оди глатко во нивното спроведување, изјави во УБ пратеничката од ЛДП, Моника Зајкова.

Целиот разговор со пратеничката Зајкова погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

two × 1 =