Заев: За Скопје ја ставам на коцка мојата лична кариера, граѓаните треба да излезат на гласање – Арсовска е државјанин и на Бугарија и треба да се повлече

You must need to login..!

Опис

– Ги следиме аналитиките. ВМРО-ДПМНЕ го достигна плафонот. Нема повеќе абсорбционен капацитет заради нивните политики. Нашитите политики имаат поголем абсорбционен капацитет. Тука е НАТО, суперлавите на од европските лидери кон С Македонија. Вториот дел е концептот „едно општество за сите“. Тука има еден огромен потенцијал кој што остана дома а треба да излезе на гласање. Затоа повикот е кон тие луѓе – излезете затоа што прропуштате и вие да учествувате во дефинирањето на иднината на државата.

– Скопјани верувам дека нема да дозволат да бидат иманипулирани. Во живот ако се определите да бидете претставник на странска држава тогаш тоа го работите. Не можете да биде претставник на странска држава, а да водите влада во влада. Вториот дел е што Арсовска е државјанин на друга држава.

– Многу е сериозна оваа работа. Таа не демантира. Чист демант нема. Вистината ќе излезе до крај. ВО Скопје се бира градоначланик, кмет се бира во Бугарија. Имало Скопје кмет 1941 но овде бираме градоначалник. Тврдам дека Данела Арсовска е државјанин и на Бугарија. Проблемот е политички, етички, нечесен. Мора да им кажете на своите граѓани.

– Очекувам Аровска да се повлече веднаш, ако малку си го сака Скопје и скопјани. Ова е понижување

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

1 + four =