Заев: Ништо не сме добиле лесно како Македонци, целта ни е европеизација дома

You must need to login..!

Опис

– Имаме добар извештај на ЕК. Но и извештај кој ги укажува и слабостите, но тоа се слабости кои треба а бидат адресирани низ поглавјата. За мене тоа е мотивирачки и да се работи на реформите за поголем успех. И кај мене се чувствата испомешани, но и како народот – ништо не сме добиле лесно ни како држава, ни како народ. НАшата цел е европеизација дома. Не е само членство како членство, туку патот – дома да е европеизираме. Кога немате друга алтернатива, се надевате дека низ поголавјата ќе продолжи европеизацијата. Не смееме да се откажеме. Европеизацијата кај нас значи стандард, квалитет на живот, додаде Заев

– 20 март 2020 година се донесе со консензус се донесе одлуката за почеток на преговорите. Обиччно три до шест месеци е прва меѓувладина конференција. Граѓаните се изморија и тоа влијаеше кај граѓаните. Нашиот народ е проевропски определен, но има многу сегменти други кои влијаеа луѓето да останат дома.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

16 − eight =