Загорка Поп-Антоска Андовска: „Медена земја“ створи надеж кај сите нас дека секој што работи чесно и со љубов може да успее

You must need to login..!

Опис

Вчера, во кафулето „Котур“, се одржа филмска вечер, во организација на центарот „Данаил Станојески“ (академијата за филм „Даста“). Беа прикажани шест филма во продукција на „Даста“ на нови автори, и тоа: „Мојот татко“ и „13 мај“ на Ирма Башеска Ристовска, „Да се биде Максут“ на Нихал Бејадин, „Кукачот“ и „Ама јас те сакам“ на Загорка Поп-Антоска Андовска и „Услов“ на Даниел Шикоски. Најголемиот дел од овие филмови е продукт на мастерклас-програмата на Владимир Блажевски, со соработникот на сценариото Дејан Дуковски.

Секогаш е убава прилика публиката уште еднаш да ги види делата на една група млади автории, кои практично во склоп на програмата на професорот Владимир Блажевски имаат прилика да ги реализираат своите дела, изјави за Утрински брифинг, Загорка Поп-Антовска Андовска, продуцент.

Успехот на „Медена земја“ створи надеж кај сите нас дека секој што работи чесно и со љубов може да успее. Во културата е многу тешко, никогаш парите не се доволни и сметам дека фондовите мора да бидат поголеми за да се даде шанса на секој. Доколку тоа навреме не се направи, талентот згаснува.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

three × 2 =