Д-р Митов: Здравството во светот поминува низ една револуција – се зборува за ера после ракот

You must need to login..!

Опис

Кога ќе дојде некоја точка на Владата, терминологијата е доаѓа информација на Влада. И кога владата ќе ја разгледа прво комисиски, потоа на седница на влада, носи заклучок. Заклучокот е моќта на владата. Претходно имаше механизми на кои што генералниот секретаријат им ги враќаше сите идни информации, де факто ги блокираше тие инстутуции кои што не ја слушааат владата, изјави за Утрински брифинг, Д-р Александар Митов.

-Инспекторатите се осамостоија, беа ставени под инспекцискиот совет. Факт е дека немаат возила, немаат вработени, немаат бензин. Тоа е се факт. Состојбата во инспекторатите е прилично лоша, но преку нив се реализира политичката волја на која и да е владејачка гарнитура да ги спроведе законите до крај.

-Многу е јасно, Влада носи заклучок, заклучокот стига до соодветна институција, а институцијата треба да го спроведе, ако не го спроведе директорот си оди.

-Здравството во светот поминува низ една револуција. Многу драаматично се менуваат здравственитте системи кон позитивно. И тој бран на дигиталзација ги прави здравствените системи многу по ефикасни.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

thirteen − 4 =