Д-р Митов за производите што ни се секојдневно на маса, а не сме свесни која е нивната корисност во нашето здравје

You must need to login..!

Опис

-Извонредно едноставен навидум прост селенчик но сите истражуваат дека зелениот лиснат зеленчик треба да ни биде дел од секое јадење. Тоа ќе ја зголеми исхраната со растителни влакна кои секогаш ги забораваме. Витаминот К кој што го содржи марулата ќе ги задоволи дневните потребни дози. Една чинија дневно како поддршка на ручекот и во сооднос еден према еден со главното јадење би било сосема доволно.

-Кромидот е многу потценет се додека пред неколку години не беше откриена неговата анти канцер состојка која особено се истакна и во лекувањето на ковид, станува збор за супстанцата перцетин кој има огромна улога во борбата со вирусите. Младиот кромид доаѓа во период кога многу други работи недиостасуваат на пазарот па доаѓа како одлично нутритивно надополнување.

-Гравот иако не е многу омилен поради тегобите по неговата консумација сепак има добра вест со тек на време цревата се навикнуваат и се намалува и ваквата состојба по негова консумација.

-Има корист и од јадење луто. Има многу придобивка од консумацијата лутото има свое место, него треба да го избегнуваат само лицата кои имаат проблеми со желудникот или хемороиди, вели за УБ Д-р Александар Митов.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

six − four =