Д-р Митов: Граѓаните да бидат одговорни, вирусот слободно шета – духот е излезен

You must need to login..!

Опис

Макрон имаше обраќање до нацијата, САД со радикални мерки, Борис Џонсон со долга седница на Владата, Македонија со препораки…

Тоа што го израдува вчера светот беше веста од Кина. Таму дефинитивно има пад на кривата. Тоа е многу охрабрувачка вест. Од друга страна имаме состојба во Европа каде состојбата е загрижувачка.

После Италија загрижувачки е дека истиот тренд може да се префрли во Шпанија. Вирусот слободно шета, се шири од луѓе на луѓе и некои од мерките не го засегаат. Духот е излезен.

Во Италија најверојатно не се фатени сите случаи. Се случува нешто во позадина кое ќе го видиме во наредните денови. Ќе ја земам и Македонија како пример и дискрепанцата која загрижува. Имаме официјално потврдени девет случаи а де факто можеби имаме над 50. Главната вина е во бројот на детектирани случаи односно направени тестови.

Не е тајна дека Јужна Кореја тоа го правеше најмасовно. Затоа можеби имаат најдено и најмногу случаи од една страна, но и најмалку смртни случаи во исто време.

Не смееме да не оставиме простор за еден мал Х. Сепак станува збор за еден нов корона вирус, кој што сосема не ни е познат, неговото однесување се уште не ни е јасно.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

7 + three =