Д-р Митов: Автофагија е нов тренд

You must need to login..!

Опис

Автофагија е нов тренд кој се заснова на ограничен пероид во денот кога ќе се отстапи од консумирање храна. Тоа значи подоцна да се доручкува порано да се вечера.

Првиот совет до 12 часот до првиот оброк може кафе, вода, чај, потоа 15 минути пешачење во денот и вечера најдоцна до 20 часот. Кај 80 проценти од популацијата ова гарантирано ќе даде ефект.

2

Факт е дека секој пролонгиран внес на грана е стрес за организмот и вакви радикални рестрикции се препорачливи само за здравата популација.

Мора да се најде режим кој што би бил адекватен а овој начин е прифатлив кај 80 отсто од популацијата.

Првата група на болести која исто така може да се регулира со ваков начин на исхрана е преддијабет… Ова е и идеалната група каде ваквите рестрикции имаат најголеми резултати, вели за Утрински брифинг Д-р Александар Митов.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

twelve + two =