Д-р Исјановски: Луѓето подзаборавија, но ковид-19 сѐ уште е тука

You must need to login..!

Опис

Од почетокот на кризата во Украина сите погледи се префрлија натаму, а ковид-кризата како да се заборави, Но, ковид-19 сѐ уште е тука.

-Сега се наоѓаме во жолта фаза, имаме нови заболувања но таа бројка е константна. Можеби се намали бројот на починати лица. Намален е интересот за имунизација и тоа драстично. На територија на град Скопје за имунизација против ковид-19 функционираат четири пункта, вели д-р Виктор Исјановски, директор на Здравствен дом Скопје и член на Комисијата за заразни болести.

Тој додава дека третата доза е потребна и препорачлива, а така граѓаните полесно ќе можат да патуваат.

Проследете го целиот разговор во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

1 × 1 =