Д-р Бајрактаров: Не гледам зошто не би се случило позитивното сценарио и да излеземе посилни од кризава

You must need to login..!

Опис

Клиниката за инфектологија работи одлично во ситуацијата со Корона. Ние (Универзитетската Клиника за психијатрија) работиме на малку специфичен начин. Работиме со теле-медицина, односно контактирање со пациентите преку мобилни линии, изјави во Утрински брифинг, психијатарот Д-р Стојан Бајрактаров, директор на Универзитетската Клиника за психијатрија.

Доаѓаат пациенти кои се високо анксиозни и секако во ваков момент е подобро да се комуницира на начин на кој што налага ситуацијата. Блиску сме до многу светски примери кои ја зголемуваат алертноста. Можам да кажам дека пријатно сум изненаден како граѓаните ги почитуваат препораките од Владата. Не гледам зошто не би се случило позитивното сценарио од кризава. Можеме да земеме еден куп примери каде луѓето биле изолирани во многу тешки ситуации од каде излегувале посилни, вели Бајрактаров.

Околу употребата на средства за смирување, Бајрактаров смета дека треба да се смени начинот и гледањето на живот.

Не треба да посегнуваме кон средства за смирување. Коронавирусот ни е жолт картон и ова е причина да ја победиме таа навика за земање апчиња на своја рака. Паниката може да биде заразна, изјави во Утрински брифинг диреторот на Универзитетската клиника за психијатрија, Стојан Бајрактаров.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

8 + 1 =